donderdag 22 september 2016

Focus op jezelf, niet op een ander.. Toch?.. Of niet? Een Human Designblog

In menig spiritueel schrift of lering wordt benadrukt dat het uiteindelijk gaat om jezelf, om hoe je met jezelf omgaat, dat je jezelf liefhebt. Vele vormen van projectie en gefocust zijn op anderen, een doel of werk, worden "afgekeurd" als zijnde dat je weg gaat bij jezelf, als afleiding van wat werkelijk belangrijk is.


Voor verreweg de meeste mensen klopt dit wel, eigenlijk voor alle energiemensen met de kanttekening dat voor generators  werk een van de drives in het leven is. zonder werk, een klus, relatie of in werk waar ze hun energie niet meer in willen stoppen maakt ze enorm down/depressief de zin van het leven is dan weg. Zelfs dan gaat het over hunzelf en hun werk.

Afijn, focus op het zelf in energiemensen. Daarbij gaat het bij Manifestors voornamelijk om zichzelf als individu en om wat voor impact ze hebben op anderen. Ze hebben altijd impact op anderen, alleen door de manier waarop hun aura werkt al maar ook omdat ze initiëren en plots iets onverwachts kunnen doen. Ze zijn de natuurlijke pioniers. De mensen waar anderen naar kijken als voorbeeld. Manifestors zijn dan ook graag alleen zodat ze geen last hebben van anderen. 
Generators gaan ook over zichzelf maar dan in relatie tot de andere mensen en natuur om hun heen. Das een hele andere insteek dan bij bijvoorbeeld Manifestors.

Generators zijn groepsmensen, hebben graag contact met meerdere personen en gedijen goed in groepen. Zelfs als ze de conditionering van anderen ervaren in bijvoorbeeld een emotioneel centrum of head centrum, ze blijven anderen opzoeken. De focus op zelf volgt uit dat ze enkel uit hun eigen ervaringen en gedachten kunnen tappen en alles terugkoppelen op zichzelf. 

Bij de niet-energiemensen,  Projectors en Reflectors (Voor verschillende types zie blog per type), is het heel anders. Projectors gaan vrijwel uitsluitend over een ander. Hun geluk volgt als de ander gelukkig is en ontvangen daar weer energie van. Het werkt dus indirect. Natuurlijk is het belangrijk dat je van jezelf houd, dat je jezelf waardevol maakt en gelukkig bent met jezelf, dat geldt voor iedereen. Een bewust leven stap je in als je jezelf werkelijk gaat waarderen om wie je bent. Toch zijn er verschillen in hoe je tot zelfliefde en zelfkennis komt en wie werkelijk belangrijk is voor je. Projectors leren zichzelf kennen door/via anderen. Hun bestaan draait om het focussen op andere individuen en hun helpen met het vinden van de juiste uiting voor hun beperkte persoonlijke energie. Dit is het doel van hun bestaan. daarbij geldt dat hoe gelukkiger de persoon die ze "begeleiden" hoe zuiverder hun energie is. Projectors kunnen dit "proeven" en ervaren dat als fijn. Dat maakt dat projectors zich steeds richten op de ander. Ook moeten ze uitgenodigd worden om hun ding te doen. Dat maakt ze alert op de behoeften van anderen. Instinctief weten ze hoe te reageren op andere mensen, hoe zich te gedragen om geaccepteerd te worden zodat ze zo groot mogelijke kans maken uitgenodigd en herkend te worden voor hun uniekheid.
Reflectors is weer een heel ander verhaal. Net als dat bij energiemensen Manifestors over de zelf als individu gaat en Generators over relaties en zichzelf binnen groepen zo ook is het  Bij de niet-energie mensen. Projectors gaan over individu-ander en Reflectors over groepen-ander, grote groepen, 100 man, dorpen, gemeenten, landen, generaties, bedrijven.. Zij vertegenwoordigen een gedachtegoed van een groep en kunnen perfect verwoorden wat er speelt binnen die groep. Een reflector atheïst kan fungeren als woordvoerder voor de hele groep. Zij zijn de signaalpalen, de landkaart van de samenleving en weten als geen ander wat er speelt binnen de conditioneringen van anderen. Als ze niet binnen groepen kunnen zijn of ergens toe horen kunnen ze diep teleurgesteld zijn. Eenmaal wel binnen groepen of een gedachtengoed zijn zijn ze uiterst bekwaam. 

Naast deze focus kwa type zijn er natuurlijk ook de diverse profielen, de rollen van mensen binnen het spel waarbij verreweg de meeste gaan over "Right Angle" welke zelf als weg hebben. Met zichzelf bezig zijn, met eigen ontwikkeling en bezig met dingen waar anderen niet noodzakelijkerwijs voor nodig zijn. En "Left Angle", welke de ander als focus heeft en de ander observeert en advies geeft om daar uiteindelijk zelf weer van te leren. En Juxtaposition van de 4-1 die gefixt is in zijn eigen proces en de ander nodig heeft om te externaliseren.
Zo zie je dat iedereen uniek is en er dus niet één manier is die voor iedereen geldt. Zelfliefde is de basis voor een gelukkig leven maar de manier hoe je daarbij kan, hoe je werkelijk gelukkig kan zijn verschilt enorm per persoon. Das ook een van de redenen dat "de juiste manier voor iedereen" niet is uitgevonden. Ieder trekt datgene aan wat voor hem werkt.. Of wat voor hem juist niet werkt om tot de mogelijke conclusie te komen dat hij uniek is en niet als ieder ander.. 😊😃❤
Er zijn geen 2 mensen hetzelfde.. Is dat niet heerlijk om te weten? Je hoeft niet te zijn als een ander of te doen als een ander.

M.K.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten