vrijdag 4 december 2015

Geen idee hebben.. compleet open centers in Human Design

De compleet open centers


In Human Design zijn er 9 centers. Die Centers definiëren ons en de manier waarop we dingen doen, beter nog, de manier waarop die centers gedefinieerd worden maken hoe we de wereld ervaren. De Gates zijn de sleutels tot de centers. Iedere gate die geactiveerd is is een sleutel tot dat center. Als je een gate ziet als iets met een bepaalde kleur dan zijn verschillende gates de verschillende kleuren waardoor we een center kunnen ervaren.. stel dat gate 6 roze is, gate gate 55 blauw en gate 22 groen dan ervaren mensen die gate 6 hebben de emotionele wereld (deze gates zitten in de solar plexus/emotioneel center) als roze, de mensen die gate 55 hebben zien blauw en de mensen die gate 22 hebben zien groen. De mensen die ze alledrie hebben kunnen emoties op verschillende manieren ervaren. Iedere kleur/gate heeft een thema en dat thema kan weer op verschillende manieren bekeken worden. Dit is afhankelijk van hoe de gate zijn activatie heeft gekregen. Iedereen met een open center heeft dus een manier om, samen met anderen, de ervaring van dat centrum alsnog te definiëren. Mensen met een gedefinieerd centrum (ingekleurd) hebben sowieso een eigen, vaste manier van dat centrum ervaren. 



Iets anders gebeurd er als iemand helemaal geen sleutels heeft tot een centrum, geen gates die gedefinieerd zijn. Wat gebeurd er namelijk als je geen toegang hebt tot een huis? Je weet dan niet wat er daarbinnen afspeelt. Als het huis dan ineens verlicht is en er een hoop herrie vandaan komt heb je geen idee hoe je daar mee om moet gaan. Mensen met een compleet open center hebben dan ook geen idee hoe ze met de eigenschappen van dat centrum om moeten gaan. Ze hebben geen sleutel, geen poort die toegang geeft tot dat centrum en dus WETEN ze niet.

Dit vind ik een van de mooie dingen van Human Design, iedereen is zó uniek geen mens is hetzelfde. Daardoor is de manier waarop onze Homogenised (geen woord voor in het Nederlands) wereld in elkaar zit, de algemeenheid waar we van uit gaan dat iedereen aan moet en hoort te voldoen, als idioot te noemen. We gaan er dan zeg maar van uit dat alle dieren in de dierentuin moeten kunnen vliegen , zwemmen, vogelvoer eten en geluiden maken op de zelfde manier. EN we verwachten dat ook van hun. Terwijl we allemaal weten dat iedereen anders is, ieder andere talenten heeft en anders denkt en voelt.

Er zijn heel veel mensen die een open center hebben. Ikzelf heb een open Root centrum. De Root centrum is een drukcentrum, het wordt gedreven door adrenaline en stress. Het zorgt er voor dat we een bepaalde manier hebben om met druk om te gaan.
Mensen met een gedefinieerde Root hebben ene vaste manier van met druk om te gaan die gezond is voor hun zelf. Ze zien druk altijd door de roze, blauwe, groene, gele bril of door een combinatie daarvan.
Mensen met een open Root center maar wel een of meer actieven gates hebben ook een manier om met druk om te gaan, ze hebben nl de neiging om alles zo snel mogelijk af te hebben om er maar van af te zijn.

Mensen met een compleet open root hebben geen idee hoe met druk om te gaan.. Druk is Alien voor hun. Ze hebben andere mensen daarbij nodig. Andere mensen vertellen hun hoe ze met druk om moeten gaan en dan doen ze het vaak ook zo. Maar op het moment dat ze weer alleen zijn is die toegang weg en hebben ze weer geen idee hoe om te gaan met druk. Ze hebben dan ook geen idee wanneer ze moeten opschieten, waar ze zich zorgen over moeten maken of überhaupt wat druk is, ze kennen het alleen van anderen, ze kennen het alleen als het opgelegd is en dan nog hebben ze geen idee wàt ze er mee moeten. Het zijn mensen die vaak te laat komen, dingen niet op tijd af hebben, niet afspraken nakomen etc..

Dus als je een compleet open center in je design hebt heb je geen idee hoe je daar mee om moet gaan. Je hebt anderen nodig om je te vertellen hoe je daar mee om moet gaan. Dat maakt ook dat je door je omgeving flink geconditioneerd wordt op dat gebied. Zij vertellen nl hoe je moet leven.

Dat geeft ook wat moois. Je kunt namelijk, als je volgens je innerlijke autoriteit leeft en de strategie van je type heel goed alle aspecten van die centers ervaren. Zolang je “bij jezelf” blijft kun je de aspecten gewoon ervaren en dan verder laten gaan als zijnde niet van jou, het hoeft niet te blijven hangen. Er zit dus enorme mogelijkheden tot wijsheid in de volledig open centers omdat je objectief kan blijven, iets dat met andere open centers niet kan omdat je door de kleur van die gate kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten